Lestijden

Het Joke Smit College is een examengerichte school voor (jong) volwassenen waar leerlingen een vmbo-tl, havo of vwo-diploma kunnen halen.

Het rooster op het Joke Smit College staat voor het hele schooljaar vast. De lessen worden gegeven van 10.15 's morgens (en in sommige gevallen vanaf 9.30 uur) tot 's avonds 21.15 uur. Een lesuur duurt 45 minuten. De meeste vakken worden in blokken van twee (soms drie) lesuren achter elkaar gegeven.

Het rooster is zo ingericht dat er zoveel mogelijk vakken worden aangeboden. Dit heeft als voordeel dat er veel vakkencombinaties mogelijk zijn, maar het heeft als nadeel voor de leerling dat het rooster vrijwel nooit aaneengesloten is. Iedere leerling krijgt een individueel rooster, waarbij de roostermakers met uiterste zorg proberen een fijn rooster voor iedereen samen te stellen. Daarom is het niet mogelijk het rooster te wijzigen. Alleen als er een fout is gemaakt of er een dwingende reden is waardoor je niet op een ingeroosterde les kunt komen, kan er gekeken worden of het rooster aangepast kan worden. Een schriftelijk bewijs is hierbij noodzakelijk.